reseledare på TUI

Menorca 2018

Hallå igen, blir typ helt till mig av att sitta här och vet inte riktigt vad jag ska skriva. Har funderat lite på detta med bloggen- igen, chocker. Och tänkte försöka blogga lite oftare, mest för detta är ett ställe för mig att lägga upp bilder på om vad jag håller på med om dagarna men också för att jag då har en anledning till att börja fota mer. Blev sjukt inspirerad av mina kollegor på Mauritius som fotade och bestämde mig för att damma av kameran som mest legat i en byrålåda de senaste 3 åren och har nu börjat lite smått igen. 

Men till dagens ämne Menorca, där jag bodde och arbetade sommaren 2018, fantastisk liten ö, trevligt folk, trevlig kultur och wow-stränder. Menorca heter Minorca på Spanska just för att den är minor- mindre än Majorca, major- stor. Det tar ca 45 min att ta sig från ena sidan ön till den andra sidan vilket är helt underbart när man roadtrippar då man inte behöver sitta i bilen så länge. Jag och min sambo under sommaren hade en liten utmaning att vi ville besöka alla stränderna som fanns på ön, 127 om jag inte minns helt fel? Det gick ganska bra men tyvärr kom jag inte till alla, det är lite svårt när man bara är ledig en dag i veckan. 

Jag jobbade då på vårt Family Life hotell som guest relation dvs guide på hotellet, höll välkomstmöten, satt i receptionen några timmar om dagen och svarade på frågor, gav tips på vad man kan göra på sin semester och lite så. Vi var 4 totalt som hade denna roll på hotellet, jag som Nordisk guide, 2 UK kollegor och en tysk kollega, vi bodde alla i samma hus i Binibeca ca 15 min med bil från hotellet. Binibeca var/är helt magiskt och vårt hus var en dröm. Visst vi hade fullt med spindlar hela sommaren som ingen tog seriöst och vi hade 1 sopborste på 3 lägenheter så det var lite stökigt ibland men det var vårt lilla hus. Binibeca kallas också "suger cube village" för att alla husen ser ut som sockerbitar och jag fullkomligt älskade att gå mina promenader här i de små gränderna. 

På fritiden gjorde vi en massa saker, min personliga favoritaktivitet var fiestorna som turnerar på ön under sommaren. Karuseller, drinkar större än mitt huvud, ballonger, streetfood, och så festar alla på gatorna dygnet runt i ett par dagar beroende på vart det är. Annars roadtrippade vi som sagt och försökte se så mycket som möjligt av ön eller låg bakis vid någon pool. Mat finns det mycket av och god mat dessutom, här har man slitit med vikten ett tag och Menorca hjälpte inte om vi säger så. Favvorestaurangen var Paput som låg i hamnen i Mahon, huvudstaden. Vi tog antingen bilen eller an taxi dit efter jobbet, åt god mat och dansade loss på deras temafester som var 2 gånger i veckan. Onsdagar- banana party, söndag - Nido afrikanskt party. Tror att de hade något mer tema men vi hängde mest här på onsdagar och söndagar. Annars kan jag varmt rekomendera Way, en annan restaurang i hamnen i Mahon eller Taps can avelino tapasrestaurang också i Mahon. Ibland drömmer jag om deras getostsallad än idag. Tyvärr åt vi inte så mycket på andra sidan ön. 

 

Kan göra ett inlägg om vad jag tycker att man borde se och göra när man är på Menorca om det finns intresse, bästa stränderna, hur man tar sig runt, bästa båtturen osv. Men först ska jag gå ut och sätta mig och njuta av den svenska vårsolen ett tag innan det bär av till Korfu för säsong nr7 om en vecka!

/Louise

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas